PV Den Brink

Get Adobe Flash player

Kom ook schaken via de PV!

Een van de activiteiten, die in een onderafdeling van PV Den Brink worden ondernomen, is schaken.

De schaakafdeling is in wezen geen vereniging, maar meer een organisatie voor bepaalde activiteiten. De enige activiteit, die de schaakafdeling op dit moment uitoefent, is het meedoen aan het BSA (BedrijfsSchaak Arnhem).

Het BSA houdt al sinds 1958 jaarlijks een competitie. Enkele deelnemende bedrijven en instellingen zijn AKZO, Gemeente, Defensie, Provincie en KEMA.

De jaarlijkse competitie omvat het spelen op 5 vrijdagavonden in het najaar en in het voorjaar. 2 rondes worden voor de jaarwisseling gespeeld en 3 er na. Aan de competitie wordt door zo’n 20 teams met ieder 4 spelers deel genomen. Hoewel er een competitie wordt gespeeld en er op de borden hele veldslagen worden geleverd, is de sfeer toch vriendschappelijk.

 

Het niveau van de deelnemers is divers. Er doen clubspelers aan mee, maar ook huisschakers en mensen die alleen maar op de BSA-avonden spelen. Een minimum niveau is niet vereist. Iedereen die schaken leuk vindt kan meedoen.

Wat KEMA betreft wordt er door 2 teams aan de jaarlijkse competitie meegedaan. De deelnemers kunnen werkzaam zijn bij KEMA, EnergieNed en SEP, maar ook bij de andere bedrijven gevestigd op het Businesspark Arnhem.

Om verschillende redenen is de beschikbaarheid van spelers de laatste jaren afgenomen. Het is van belang om voldoende vaste spelers en reserves te hebben om de teams te kunnen bemannen. Vandaar dat hierbij een beroep wordt gedaan op de werknemers van alle bedrijven op het Businesspark Arnhem om zich aan te melden. Je kunt regelmatig meedoen, maar ook kun je je als reserve beschikbaar stellen.

 

Aanmelden kan bij Ad Braam

 

Voor de kosten hoef je het niet te laten, deze zijn nihil!