PV Den Brink

Get Adobe Flash player

Vanaf 1993 gaan Erik en ik al mee met de bergwandeltochten, uiteraard kamperen in een tent met alle gezelligheid die erbij hoort. Zoals het opzetten in het pikkedonker en dan tot de conclusie komen dat de scheerlijnen van je buurman je bijna onthoofd hadden. Maar ook een glas wijn drinken bij een aanverwante tent, erg gezellig altijd.
En die keer dat op 30 augustus het ijs op de tenten lag toen we weg zouden gaan, dat was "hard" inpakken b.v.
Vakantie 1996 waren wij weer met tent toen het mij in mijn rug schoot, nou dan is kruipen in zo'n ding niet echt leuk meer, dus besloten wij een hotel te nemen.
Toevallig zaten Gert en Martje ook in dat hotel, dat was dus leuk en het beviel eerlijk gzegd prima.
Het jaar daarop bivakkeerden wij met een aantal anderen in een Lager, wat ook weer heel knus en gezellig was.
Nog een keer, het jaar daarop (1998) probeerden wij het nog eens in een tent. Daarna kon iedereen kiezen, tent of een ander onderkomen tegen meerprijs uiteraard. In 2000 kozen wij voor een caravan gedeeld met 2 anderen van de groep, heel gezellig ook weer.
Maar toen, dit jaar, een dortoir! Ik denk dat iedereen z'n woordenboek geraadpleegd heeft om te kijken wat dat nou toch betekende, een dortoir. Het roept inderdaad associaties op, maar we hadden de organisatie nog nooit op onderbroekenlol betrapt, dus.
Maar goed het dortoir, met z'n negenen lagen we in een zaal op matrassen op de grond, goeie matrassen overigens. Nadat een ieder van de schrik bekomen was installeerden we ons zo goed mogelijk. We versleepten de boel totdat een ieder naast de persoon lag waar die naast wou liggen. Een douche was er ook en zelfs 2 toiletten, nou wat wil je nog meer. Maar toen werd het nacht.
Ik ben best muzikaal, maar wat daar allemaal voor tonen geproduceerd werden kon ik niet thuis brengen, het was op z'n zachtst gezegd storend en hield mij in ieder geval uit m'n slaap.
Dat ik al die bergen op gekomen ben is echt een wonder. Twee lui uit het dortoir hadden er trouwens iets op gevonden, ze pakten hun handel op en installeerden zich in de relaxtruimte van de sauna en toen daar ook geluiden geproduceerd werden pakte een van hen haar boeltje en ging gewoon in de gang liggen. Ikzelf vond een stille plek in het bad!
Voortaan toch maar weer een tent?
Tot slot, een limerick

Er was eens een stelletje klimmers
die dokten de nodige glimmers
ruilden tent voor dortoir
en dat gaf geen bezwaar
maar een volgende keer graag: snurkdimmers!